"Porady prasowe. Z przymrużeniem oka i nie tylko..."
6 września 2021
Eliksir różany, deser porzeczkowy, chłodzące napoje, warzywa w roli głównej, a także wiele przydatnych porad wykorzystywanych dawniej w naszych domach – zapraszamy do poznania różnorodnych smaków prezentowanych w polskiej prasie zarówno tej międzywojennej jak i późniejszej.
Wystawa on-line, przygotowana w ramach Europejskich Dni Dziedzictwa, dostępna będzie na stronie Archiwum Państwowego w Przemyślu, od dnia 10 września. Obejmie przede wszystkim porady i przepisy zawarte w dawnej prasie. Uzupełnienie stanowić będą materiały ikonograficzne, a także wybrane przepisy kulinarne z XIX wieku.
Szczegóły dotyczące wydarzeń związanych z obchodami tegorocznej edycjii Europejskich Dni Dziedzictwa znaleźć można pod linkami:
Rozwiń Metryka
Podmiot udostępniający informację: | |
---|---|
Data utworzenia: | 2021-09-06 |
Data publikacji: | 2021-09-06 |
Osoba sporządzająca dokument: | |
Osoba wprowadzająca dokument: | Małgorzata Stadnik |
Liczba odwiedzin: | 733 |