XIX-wieczne przepisy na karpia i nie tylko
20 grudnia 2019
W wigilijny wieczór na naszych stołach pojawi się karp oraz inne potrawy rybne. Zachęcamy do wypróbowania przepisów na karpia, rybę pieczoną, szczupaka na żółto, zupę z ryb oraz marynatę rybną, znajdujących się w zasobie Archiwum Państwowego w Przemyślu. Pochodzą one z pierwszej połowy XIX wieku i przechowywane są w zbiorze nr 842 Zbiór rękopisów prac naukowych i literackich w zasobie Archiwum Państwowego w Przemyślu.
Pliki do pobrania
Metryczka
| Wytworzono: | 2019-12-20 11:38 | przez: |
|---|---|---|
| Opublikowano: | 2019-12-20 00:00 | przez: Ewa Grin-Piszczek |
| Podmiot udostępniający: | ||
| Odwiedziny: | 15942 | |
Rejestr zmian
- Brak wpisów.
