XIX-wieczne przepisy na karpia i nie tylko

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

20 grudnia 2019

W wigilijny wieczór na naszych stołach pojawi się karp oraz inne potrawy rybne. Zachęcamy do wypróbowania przepisów na karpia, rybę pieczoną, szczupaka na żółto, zupę z ryb oraz marynatę rybną, znajdujących się w zasobie Archiwum Państwowego w Przemyślu. Pochodzą one z pierwszej połowy XIX wieku i przechowywane są w zbiorze nr 842 Zbiór rękopisów prac naukowych i literackich w zasobie Archiwum Państwowego w Przemyślu.

Pliki do pobrania

Galeria

  • Powiększ zdjęcie zbiór nr 842, sygn. 24, s. 6-7

    zbiór nr 842, sygn. 24, s. 6-7

  • Powiększ zdjęcie zbiór nr 842, sygn. 24, s. 10

    zbiór nr 842, sygn. 24, s. 10

  • Powiększ zdjęcie zbiór nr 842, sygn. 26, s. 44

    zbiór nr 842, sygn. 26, s. 44

  • Powiększ zdjęcie zbiór nr 842, sygn. 26, s. 45

    zbiór nr 842, sygn. 26, s. 45

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2019-12-20
Data publikacji:2019-12-20
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:Ewa Grin-Piszczek
Liczba odwiedzin:12860